En tanke om “Fortellingen om Manchester United

  1. «Arbeiderklubben som ble verdens beste fotballag.»
    Dette er setningen som oppsummerer hele boken i det generelle. Boken er en dokumentar om historien til klubben, fra da det startet som et bedriftslag for jernbanearbeidere, til å bli blant de mestvinnende klubbene i fotballens historie.
    Boken starter med at Ronny Johnsen, som på den tiden spilte for Besiktas i Tyrkia, får en telefonsamtale fra selveste Alex Ferguson. Han blir spurt om han kunne tenke seg å signere for Manchester United. Han nølte først, og takket høflig nei. Men Ferguson tok ikke nei for et svar, og signerte han noen måneder senere, sommeren 1996.
    Så hopper boken tilbake 118 år i tid, til 1878, da klubben ble stiftet. Klubben stiftet ved navnet Newton Heath F.C., og byttet navn til Manchester United i 1905. Klubben ble i midlertidig ikke verdenskjent før på 50-tallet, da de begynte å vinne trofeer, med de fleste spillerne som tenåringer. Men alt skulle endre seg på slutten av 50-tallet, da en tragisk ulykke skjer..
    Jeg synes denne boken er bra fordi den forteller en klubbs historie på en måte som man føler at noen forteller historien for deg, ikke at man bare leser en haug med fakta. Dette synes jeg gjør boken ekstra spennende, og jeg kunne faktisk lest en bok som var skrevet på samme måten om, ja faktisk, Liverpool (Manchester United-fan her). Denne boken anbefales ikke bare for fotballinteresserte, men også for folk som liker historier som handler om store seire, tragiske hendelser og svik.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>