Parvana

«Parvana» er skrevet av Deborah Ellis.

Agnete (bibliotekar på Oppegård bibliotek) anbefaler boka og skriver:

Dette er første bok i en trilogi med handling fra Afghanistan. Det handler om den 11 år gamle jenta Parvana, som knapt har vært utendørs siden Taliban kom til makten ettersom hun bare kan gå ut i følge med en mann, og hele kroppen må være tildekket. Når faren til Parvana blir bortført og fengslet er det ingen igjen til å forsørge familien, og heller ingen mann til å følge kvinnene ut. Dermed har Parvana ikke noe valg, hvis de ikke skal sulte ihjel: Hun er nødt til å kle seg ut som gutt og bevege seg ut i Kabuls gater for å prøve å skaffe penger og mat til familien. Forfatteren er fra Canada, og fikk idéen til å skrive trilogien om Parvana da hun jobbet i en flyktningleir i Pakistan.

2 tanker om “Parvana

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>