En tanke om “Angkor-mysteriet

 1. Boken er skrevet av Bjørn Sortland som er fra Norge. Det er den 3. kunstdetektivene boka som han har skrevet og ble utgitt i 2002.Boka er en krim i en lese-vennlig versjon.
  Denne boken handler om en familie på 5 drar til Kambodsja. Der skal mamma Bergvik skrive en artikkel om kunsttyveri. Etter vært blir de truet på livet da en stein treffer bilen de kjører, på steinen er det en lapp der det står diverse ting. De blir utsatt for flere drapsforsøk i løpet av historien.

  De viktigste personene i boka er: pappa Bergvik, mamma Bergvik, storesøster Sissel, lillebror Thor, David og onkel William.
  Mamma og pappa Bergvik er de voksene som tar ansvar for forskjellige ting. Mens onkel William er den som har kunnskap og kløkt. Sissel og David er gode til å samarbeide og Thor han er den minste og er den som bekymrer seg mye over alle ting.

  Jeg synes teksten ikke var helt original. Teksten var typisk barne-krim som hadde skumle illustrasjoner og en flott historie. Boken er en etterfølge av kunsttyveriene 1 og 2 som den har fått hovedtema sitt fra. Boken startet litt brått men bra mener jeg. Det var mye spenning fra litt ute i boken til nesten helt på slutten. Slutten av boken var egentlig litt kort og brå som sluttet med hva de skulle gjøre siste dagen de var i Kambodsja. Teksten var egentlig ungdommelig og spennende skrevet og var ikke gammeldags. I denne boken hadde forfatteren med både språklige bilder, dialoger og skildringer, det gjorde denne boken spennende og lese.

  Og da er vi allerede på oppsummeringen!

  Jeg tror at leserene ikke lærer stort av denne boken, men de får noe å tenke på. Man tenker kanskje på at vi barn skal ta mer ansvar da foreldrene ikke er tilgjengelige eller at man ikke må gi opp i en vanskelig situasjon. Boka sier en del av og være ung. Den sier at de unge kan greie seg selv uten hjelp fra voksene og at unge kommer med smarte ideer som kan hjelpe stort da en familie har store problemer. Det som irriterte meg mest med denne boken var vi ikke fikk vite hvem damen i den hvite kjolen var. Hun dukket opp flere steder i fortellingen men vi fikk ikke vite hvem hun var.
  Da er vi på det viktigste spørsmålet av alle! Hadde jeg anbefalt den til noen andre? Ja det hadde jeg, den var bra nok til at jeg anbefaler den.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>