Artemis Fowl – Operasjon Arktis

 «Artemis Fowl – Operasjon Arktis» er skrevet av den irske forfatteren Eoin Colfer.

Dette er bok nr. to i serien om Artemis Fowl. I «Operasjon Arktis» har Artemis noen problemer ; faren hans er kidnappet av den russiske mafiaen, og det skal et mirakel til for å redde ham. Denne gangen er det kanskje ikke nok med en genial plan. Denne gangen trenger kanskje Artemis hjelp …

 Boka er anbefalt av Fredrik i 6a på Sofiemyrtoppen skole.

Salamandergåten

«Salamandergåten» er skrevet av Jørn Lier Horst.

Agnethe (bibliotekar på Oppegård bibliotek) anbefaler boka og skriver:

Cecilia bor på Perlen pensjonat i idylliske Skutebukta. Sammen med vennene Leo og Une oppdager hun at de har fått noen mystiske gjester på pensjonatet. Kan det være noen sammenheng mellom dem og den døde mannen som har blitt funnet på stranden? Snart står Cecilia og vennene hennes ovenfor en innviklet forbrytelse som involverer både gåtefulle personer, skipsforlis, mange penger og ikke minst en skummel salamander.

Den usynlige

«Den usynlige» er skrevet av Lise Indahl.

Agnethe (bibliotekar på Oppegård bibliotek) anbefaler boka og skriver:

Elvira er 12 år og har nettopp flyttet fra Stockholm til en liten småby med familien sin. Hun mistrives og vil bare «hjem». Hun føler seg ensom og utenfor, og den nye byen virker merkelig øde. I dagboka skriver Elvira om alt som er vanskelig. Blant annet om mystiske saker som begynner å skje hjemme. Noen har pakket klærne hennes ned igjen i kassene, og sengen blir pertentlig oppredd. En dag hun kommer hjem, er puslespillet hun nettopp har begynt på, lagt ferdig. En annen dag er matteleksen gjort. Og noen har skrevet i dagboka hennes. Det er som hun deler rom med en annen. Gjennom dagboka forsøker Elvira å finne ut hvem eller hva det er.

Sug

«Sug» er skrevet av Heidi Linde

Agnethe (bibliotekar på Oppegård bibliotek) anbefaler boka og skriver:

Annika 12 år og Erle snart 14 år er stesøstre. Da Erle og pappaen hennes flyttet inn sammen med Annika og mamma for halvannet år siden, var de to stesøstrene ikke begeistret for hverandre. Men nå har de innsett at det er ikke så verst å ha en søster likevel. Gutter er det verre med. Særlig når man er så forelsket at man nesten ikke vet hvor man skal gjøre av seg. Dette er en fortelling om forelskelse og rockeband, skolehverdag, familie, vennskap og sjalusi. Roman for mellomtrinnet.

Parvana

«Parvana» er skrevet av Deborah Ellis.

Agnete (bibliotekar på Oppegård bibliotek) anbefaler boka og skriver:

Dette er første bok i en trilogi med handling fra Afghanistan. Det handler om den 11 år gamle jenta Parvana, som knapt har vært utendørs siden Taliban kom til makten ettersom hun bare kan gå ut i følge med en mann, og hele kroppen må være tildekket. Når faren til Parvana blir bortført og fengslet er det ingen igjen til å forsørge familien, og heller ingen mann til å følge kvinnene ut. Dermed har Parvana ikke noe valg, hvis de ikke skal sulte ihjel: Hun er nødt til å kle seg ut som gutt og bevege seg ut i Kabuls gater for å prøve å skaffe penger og mat til familien. Forfatteren er fra Canada, og fikk idéen til å skrive trilogien om Parvana da hun jobbet i en flyktningleir i Pakistan.

Du kan vaske do

«Du kan vaske do!» er skrevet av Anne Lise Kolnes Hope.

Agnete (bibliotekar på Oppegård bibliotek) anbefaler boka, og skriver:

Sommerferien er snart over og pappa utfordrer sine to smarte barn til å finne på noe sammen de to ukene som er igjen. Karen får en genial idé som ufrivillig involverer faren. Hun utfordrer den selvsikre storebroren til et spennende, men krevende veddemål. Hun vil at de skal vedde om hvem som kan skaffe pappa en kjæreste, og den som taper må gjøre alt det kjedelige husarbeidet, blant annet å vaske do.